zaterdag 20 juli 2013

Vuurverbod

Ondanks het feit dat er - gelukkig voor Anders - nog meer dan genoeg water door de Klarälv stroomt, is het in de heuvels en bossen van Värmland gortdroog. De situatie is de afgelopen dagen dusdanig verslechterd dat er vandaag vanwege een extreem hoog (bos)brandrisisco met onmiddelijke ingang een algeheel vuurverbod is afgekondigd. Het enige open vuur dat buitenshuis nog is toegestaan, is dat in een barbecue in de tuin. Maar ook dat wordt eigenlijk afgeraden. De laatste keer dat we hier een algeheel vuurverbod hadden, was in de zomer van 2008.


Zó droog is het. Normaal gesproken wijst de ... van dit weermannetje recht vooruit. Bij een hoge luchtvochtigheid - als het regent - hangt ie naar beneden. En in deze stand hebben we 'm nog niet vaak zien staan.

3 opmerkingen:

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alle reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!